top of page

Klubben

Vi välkomnar dig till Göteborgs närmaste golfklubb. Endast 10 minuter från centrala Göteborg finner du Sisjö GK som en oas mellan expansiva Mölndal och Frölunda.
Sisjö GK är en väl etablerad golfklubb med aktiva medlemmar under hela året. Vi har en lättsam och gemytlig atmosfär och vi arrangerar flera tävlingar, både på vardagskvällar och helger, där alla våra medlemmar är hjärtligt välkomna att delta.

morgonklippning.small.jpg

Vår historia

Det började med en drivingrange på ett åkerfält...

Jan och Martin Sternberg drev affären Golfhörnan i Göteborg. För att kunna testa affärens golfklubbor hade de också en drivingrange på ett åkerfält utefter Söderleden i Mölndal. När det området skulle bebyggas kom de i kontakt med SKANSKA som 1988 hyrde ut området där nuvarande drivingrange ligger. Med en ny drivingrange arrangerades också "Gröna Kortet"-utbildning. En Pay & Play-bana med 6 hål byggdes runt rangen för greenfeespelare och "Gröna Kortet"-utbildningens uppspel. Banan bestod av fyra par4-hål och två par3-hål. Anläggningen hette SISJÖ GOLF.  

Flera greenfeespelare ville nu starta en egen golfklubb och detta gjordes 1990 av tre eldsjälar: Mats Malmberg, P O Jonsson och Staffan Lundgren. Ett spelrättsavtal tecknades mellan Sisjö Golfklubb och Jan och Martin Sternbergs bolag Kastimar AB. ​Mats Malmberg blev klubbens första ordförande och därefter har de varit i tur och ordning Bengt Cederholm, Holger Petersson, James Rawsthorne, Bo Manelius och den idag sittande Carl Ingemar Johansson.   

​​Sisjö Golfklubbs första klubbmärke.

Klubbmärket ersattes av dagens märke med vargen 1996 efter att en kringvandrande varg hade blivit påkörd på Söderleden utanför banan.  ​

​Nya bestämmelser från Svenska Golfförbundet krävde att en godkänd golfbana skulle bestå av minst 9 hål och återigen var SKANSKA villiga att hyra ut mer mark till banägaren Kastimar AB. Under 1991 byggdes ytterligare 3 hål som var klara 1992 och banan bestod nu av 9 hål med par 68. Ännu mer mark fick hyras och en ny ban-layout presenterades till klubben av Jan och Martin Sternberg. 1996 byggdes banan om, med hjälp av medlemmarnas ekonomiska insats, till dagens sträckning
​med par 72.

World of Golf köpte Kastimar AB hösten 2008 och blev därmed ny ägare till golfbanan. 2023 ändrade de namnet på anläggningen från SISJÖ GOLF till WORLD OF GOLF CITY PARK.​

Klubbens medlemstidning utkom med sitt första nummer i juni 1991 under namnet "Medlemsbladet". 1993 ändrades namnet till "Sisjöslaget". Upphovsmannen till tidningen var Holger Petersson som också var klubbens ordförande under flera år. Tidningen avvecklades 2017. Länge var den skickliga tecknaren Henning Forsman medhjälpare och illustratör i tidningen och han gjorde mängder av härliga skämtteckningar och detaljerade porträtt av klubbens medlemmar. 
Alla tidningar som har utkommit genom åren finns samlade i pärmar som står i möteslokalen på andra våningen.

Att skapa förutsättningar för en god klubbtillhörighet och att få fler medlemmar.

Vår vision

Öppenhet

Omtanke
Respekt
Samarbete

Stadgar

Stadgar för Sisjö golfklubb, stiftad 10 januari 1990.
Fastställda och senast ändrad vid årsmöte den 14 mars 2024.

Styrelsen

Styrelsen består av ordförande och 4 övriga ledamöter samt 2 suppleanter.
När årsmötet inte är samlat är styrelsen golfklubbens beslutande organ och ansvarar för klubbens angelägenheter.
Styrelsen skall – inom ramen för de överordnade förbunden och deras stadgar – svara för klubbens verksamhet enligt fastställd verksamhetsplan och budget samt tillvarata medlemmarnas intressen.   

Carl Ingemar Johansson

Ordförande

​0705-852235

Lars Berg

Ledamot, vice ordförande

Amir Kozarcanin

Suppleant

Kerstin Söderström

Ledamot 

Susanne Jacobsson 

Suppleant 

Anita Jansson

Ledamot, sekreterare

Ulla Jungmarker

Ledamot, kassör

Valberedning

Valberedningens uppdrag är att ge beslutsfattarna (medlemmarna på årsmötet) förslag på lämpliga kandidater för de olika posterna som ska tillsättas. 

Charlotte Söderlund
​Benny Flyborg
Bjarne Johansson

Profilkläder

Sisjö GK har tecknat avtal med Teamsales Store / Stanno Sport Sverige AB som är beläget i samma fastighet som Sisjö GK. De har agenturerna för varumärkena Stanno och Reece Australia.  

 

Ett urval av föreningsprodukter där de flesta bär Sisjö GKs klubbmärke (tryckt) har tagits fram och finns i vår klubbshop. Klicka på nedan länk:  
Sisjö GK - Klubbshop - Teamsales store - Sportprodukter till ett bra pris

 

​Vi erhåller rabatt om 30% på föreningsprodukterna i klubbshopen. När du beställer via klubbshopen och varorna lagts i varukorgen och du går vidare till kassan framgår där val för både betalning och leveranssätt. Du kan t.ex. välja att hämta varorna i butiken istället för att få dem levererade till ett utlämningsombud. När beställning slutförts skickas en orderbekräftelse till din e-postadress. I bekräftelsen finner du alla uppgifter om produkterna, pris och leverans.
I butiken finns en separat ställning med alla kläder i vår klubbshop. Medlemmar är välkomna att prova, titta och känna på produkterna under kontorstid vardagar 08:00 - 16:30. ​

 

Vid köp av övriga produkter i Teamsales Store's sortiment erhålls rabatt om 20% om man uppger att man är medlem i Sisjö GK (gäller ej redan nedsatta varor). De produkterna är inte tillgängliga via Sisjö GKs klubbshop utan där får du antingen besöka butiken eller gå in i deras vanliga web-shop. Klicka på nedan länk:
Teamsales store - Sportprodukter till ett bra pris

​Bagskåp finns att hyra i mån av lediga platser.
På övervåningen av klubblokalen rymmer skåpen en bag och lite till. I "container-boden" ute vid grusplanen samt i stugan nere vid 1'a tee rymmer skåpen även en hopfälld vagn.

För mer information, kontakta klubbens kassör Ulla Jungmarker, ullamjungmarker@gmail.com

Bagskåp

Hjärtstartare finns i klubblokalen utanför toaletterna.

Läs mer:

Om hur en hjärtstartare fungerar, klicka här.

Om Hjärt- och Lungräddning (HLR), klicka här.

Hjärtstartare

Om dörren till receptionslokalen är låst kan toalett nås via dörren på hörnet men kräver en kod. 

Cafeet är obemannat men öppet mellan 7-21. Där kan du köpa kaffe och tilltugg i någon av våra varuautomater. 

Klubbhuset

Golf är för det mesta en ”snäll” idrott för kroppen. Men alltför intensivt golfspelande eller långa träningspass på rangen kan orsaka överbelastning som ger oss smärta i t.ex. ländrygg, armbåge, axel, handled och fötter. 

SPORTREHAB är en idrottsskadeklinik som möter patienter med olika idrottsskador, allt från motionärer till elitidrottare, barn som vuxna. De har lång och gedigen erfarenhet gällande idrottsskador och dess rehabilitering. SPORTREHAB har en klinik i Västra Frölunda nära Radiomotet (inte långt ifrån Husknutens restaurang).

Patienter över 20 år betalar endast 100 kr per besök då SPORTREHAB är anslutna till Vårdval Rehab i Västra Götalandsregionen. Patienter under 20 år söker vård kostnadsfritt.

SPORTREHAB har besökstider inom 48 timmar (vardagar) och ibland även samma dag. Genom ett samarbete mellan SPORTREHAB och Sisjö GK har vi en kontaktperson, Anna Sköldberg, som vi kan maila om vi behöver extra snabb hjälp.

SPORTREHABs tips på uppvärmningsprogram och skadeförebyggande övningar hittar ni i nedan PDF'er.

Sportrehab

bottom of page